Extra Kleur in de tuin

Eenjarige en kuipplanten.

Kleur en bloem beleving , een hele zomer lang! Dat bewijzen de eenjarigen en de kuipplanten, intensief en doorgaan tot zelfs de winter. Dan is het afgelopen en volgend seizoen kunnen we ons hartje weer ophalen met weer nieuwe soorten en kleuren. Zo blijft het spannend in de tuin en bloembakken en potten. Niet alleen eenjarigen maar ook leuke solitair heesters, kleine boompjes en overigen kunnen worden gecombineerd met deze groep veelzijdige planten.

Neem contact op

Kweekkas met Geraniums

Passie bloem, klimmende plant , zon

Heliotropium , geurend en kan ook in lichte schaduw.

Callistemon ( Lampenpoetser)

Bougainvillea, meestal paars of rood van kleur. Volle zon! Snoeien in febr. is nodig.

Streptocarpus saxorum, zeer rijkbloeiend op fragiele steeltjes. Verdraagt veel warmte, zon . Bloeit zeer lang door.

Acer met hang Begonia, een hoekje met wat schaduw is prima voor deze combinatie. Heesters en vaste planten kunnen prima gecombineerd worden met eenjarigen die voor het extra kleur accent zorgen

Dicksonia antarctica, Tasmaanse boomvaren. Exoten als kuipplant in de tuin gaat prima en geeft een speciale sfeer aan uw tuin. Zoals vele kuipplanten in de herfst weer naar de overwinterings ruimte.

Cyperus papyrus, tropische plant die behoort tot de cypergrassenfamilie. Een heel bijzondere uitstraling heeft deze plant. kan zowel in moerassige grond als in de tuin of plantenbak. Bevriest.

Fatsia jap. , deze van oorsprong kamerplant wordt alweer jaren in onze tuinen verwerkt. Prachtige grote bladeren en kan een behoorlijke omvang krijgen. Verdraagt wat nachtvorst. Maar wat bescherming in de winter kan nooit kwaad.

Cordiline ( Dracaena) is een kuipplant die vroeger alleen als groen bladig werd aangeboden. Nu heb je vele kleur varianten, vooral de rood-zwart bladige soorten zijn erg in trek en geven een prachtig kleuraccent.

Lantana camara, een oersterke plant met een houtige groei. De bloemen verkleuren gedurende de bloeitijd Bloeit de hele zomer tot in het najaar. Vooral de geel-roze is een zeer geliefde kleur.

Bulbine frutescens is een plant afkomstig uit zuid-Afrika en is niet kapot te krijgen in de zomer. Verdraagt volle zon, droogte en halfschaduw. De oranje-gele bloemetjes bloeien aan lange bloemstengels en zijn transparant zodat je hem als weefplant kunt gebruiken. Een nog onbekende soort die ik al een tiental jaren in mijn eigen tuin verwerk. Liefhebbersplant

Dipladenia is de originele naam voor deze van oorsprong tropische plant. Rijkbloeiend tot aan de winter met trompetvormige bloemen. Rood, wit of rose bloeiend. Tegenwoordig gaan er diverse benamingen rond zoals; Mandeville, Sundaville. Echter de echte Mandeville heeft prachtig groot glimmend blad en grote roze kelken.

Agapanthus , Afrikaanse Lelie. Een prachtige kuipplant en tuinplant als u de juiste soorten gebruikt. In diverse kleuren in de handel , van wit, gevlamd wit,lila tot violetblauw. Geen natte voeten en meer kali dan stikstof geven. In volle grond goed afdekken!

Erythrina crista-galli, ook wel Koraalstruik genoemd. Een plant die elk jaar weer van uit een stronk zijn scheuten ontwikkeld. Alle oude scheuten sterven af of snoei je weg. De bloeiwijze is niet zeer rijk maar de bijzondere bloemvorm en de intense rode kleur maken veel goed! De twijgen bevatten scherpe stekels dus plaats hem op een “vrije”plek.

Trachelospermum jasminoides of Toscaanse jasmijn. Wintergroen, rijkbloeiend met witte bloempjes en heerlijk geurend! Als kuipplant te gebruiken maar kan ook in volle grond op een beschutte plaats en weinig nachtvorst. Volle zon. Lei-klimplant.

Brugmansia ( vroeger Datura) , Engelentrompet. Deze snelgroeiende (giftige) plant bloeit met bijzonder grote hangende kelken. Wit,rose en geel zijn de algemene kleuren.l Vooral de gele varieteit is heerlijk geurend in de avonduren. Plaats hem bij je terras in de buurt en je hebt er veel genot van. Kan géén nachtvorst verdragen! Flink terug snoeien.

Calliandra surinamensis Dixi Pink of Surinaamse poederdons. Een klein vertakt struikje met fijne gevederde blaadjes. De bloemen lijken op roze poederkwastjes, heel fijn en zacht ogend. Zeer opvallend! Bloeit van juni tot in augustus. Overwinteren!

De plantenschaal die op deze pergola staat is aangeplant met Scaevola aemula. Wellicht een van de sterkste betrouwbare eenjarigen om in bloembakken en hangpotten te verwerken. Zeer rijkbloeiend en gaat door tot in het najaar! Kleuren in blauw,lila,roze en wit. Volle zon en halfschaduw. Goed vullend! Een aanrader!

Deze Hibiscus Rosa-sinensis is geen gewone tuinplant maar is afkomstig uit (sub)tropische gebieden . Hij wordt als kuipplant gekweekt en verhandeld. De plant bloeit de hele zomer door met prachtig grote bloem kelken. Als struikvorm en op stam gekweekt.

Cleome of Kattensnor. Dit is een relatief nieuwe aanwinst in het Cleome sortiment. Compact, zeer rijkbloeiend met prachtige bolvormige bloemen met “snorharen”.De bloemen bloeien met de groei van de stengel mee omhoog.

kleur in de tuin

Thunbergia alata , Suzanne- met -de -mooie-ogen. Wil je snel een pergola of trellis laten begroeien dan is de eenjarige Suzanne een goede optie. Opvallend is het zeer donkere hart (keel) van de bloem! Groeiwijze is windend. Zon en halfschaduw.

Neem contact met mij op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met mij op of stuur mij een e-mail bericht.

0493 491 634 06 536 132 31 info@vanhornetuin.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×