Van een lege naar een complete tuin in Someren

Van een gebruikstuin waar o.a. in werd gespeeld, naar een siertuin die nu vooral gebruikt wordt om te relaxen!

Onze werkzaamheden in het kort:

  • Ontwerp gemaakt

  • Levering van materialen en planten

  • Begeleiding bij de uitvoering

ontwerp

Voor deze tuin heeft van Horne Tuin een ontwerp mogen bedenken. De bestaande situatie bestond uit gazon, een randje hortensia’s, een beukenhaagje, veel verharding en een trampoline.

Dat moest anders !,

Inrichting tuin

Planten dichter bij het huis, kunstgras, water in de tuin, veel planten, bloemen , variatie. Duidelijke structuren in de tuin, ruimtelijk, brede paden van halfverharding.

De  plantvakken zijn allemaal verhoogd. Cortenstaal en granuwall muurtjes zijn daarvoor toegepast. Een pergola accentueert een extra zitplek in de tuin.

Kortom, een gezellige tuin die makkelijk toegankelijk is , makkelijk te onderhouden, een relax tuin waar wat te beleven is.

Een watertafel zorgt voor leven en beweging in de tuin, deze ligt in het zicht vanaf diverse terrassen . Een vrijstaand waterornament trekt de aandacht naar een ander gedeelte van de tuin.

Halfverharding

Daar waar het kon zijn de bestaande tegels hergebruikt, voor de paden in de tuin is gekozen voor halfverharding  (split) verwerkt in gravel platen.

Gazon

Omdat het oude gazon wat in de schaduw lag is voor het nieuwe gazon kunstgras gekozen en hebben we dit meer naar het midden verlegd. Makkelijk en geen maaiwerk meer.

Beplanting

De eigenaar had al een van Horne Tuin bezocht en was /en is enthousiast over het plantensortiment dat was toegepast.

Veel bloeiende vaste planten en heesters, siergrassen, varens e.d.

Mooi resultaat

De renovatie heeft uiteindelijk een zeer mooi resultaat opgeleverd. Mede door het ontwerp dat goed in de smaak viel en door de grote inbreng /uitvoering van de eigenaar.

Een leuke opdracht en samenwerking . En nog belangrijker; een tevreden tuinbezitter!

Neem contact op

Neem contact met mij op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met mij op of stuur mij een e-mail bericht.

0493 491 634 06 536 132 31 info@vanhornetuin.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×