Sterk ontwerp en vakkundige uitvoering

Een overzichtelijke, ruimtelijke, gevarieerde en strakke tuin met veel vormen en een eigen plein!

Onze werkzaamheden in het kort:

  • Doordacht ontwerp

  • Verhoogde plantvakken

  • Paden uitgevoerd in Padvast halfverharding

Het ontwerp van de bestaande tuin was prima. Echter, door de jaren heen zijn de plantvakken arbeidsintensief geworden en was de tuin niet meer overzichtelijk. Van Horne Tuin heeft een nieuw ontwerp mogen maken hetgeen beter aansluit bij de huidige behoeften en maatstaven van de bewoners. Ruimtelijk, overzichtelijk, duidelijke lijnen, een gevarieerde beplanting met veel bloeiende planten, water in de tuin en paden die de tuin toegankelijk maken.

Hoogteniveaus

Door met hoogteniveaus te werken, zorg je voor meer dynamiek in de tuin. De grote cirkelvormige plantbak gemaakt van Granuwall stapelstenen vormt de achtergrond van de tuin. De overige cirkelvormige plantvakken zijn uitgevoerd in Cortenstaal.

Halfverharding

De tuin is toegankelijk gemaakt door het gebruik van diverse brede paden. We wilden geen verharding en ook geen kiezel/split. Zodoende is de keuze gevallen op een ‘halfverharding’. Een geschikt  materiaal dat tevens hard word, is Achterhoeks Padvast. Een product dat los te verwerken is, vervolgens uitgevlakt en verdicht wordt!

Boomschors

Het tuingedeelte achter de verhoogde plantbakken hebben we voorzien van een bodembedekking van fijne Duitse boomschors. Hierdoor blijft de bodem langer vochtig en het onderhoud wordt hierdoor sterk verminderd (weinig tot geen onkruid groei).

Water in de tuin

Water in de tuin LEEFT! Centraal achterin de tuin is een ‘watertafel’ van Cortenstaal geplaatst. Door de drie spuitmonden en de ledverlichting die hierin is aangebracht komt het geheel tot leven. Hierdoor is het een eyecatcher geworden die ook ’s avonds een sfeervolle uitstraling geeft.

Gazon

Het oude gazon is vervangen door een nieuwe grasmat van graszoden. Ook is de beregening gecontroleerd en aangepast.

Beplanting

Voor de beplanting is in overleg gekozen voor een gevarieerde samenstelling waarbij kleur, bloei, vorm en insecten belangrijke aspecten zijn. Er is gekozen voor diverse bomen, heesters, siergrassen en veel bloeiende vaste planten. Net als bij het gazon is de grond gespit, voorzien van een laag houtcompost die we hebben doorgewerkt en geëgaliseerd.

Een super mooie opdracht met verbluffend resultaat!

Neem contact op

Neem contact met mij op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met mij op of stuur mij een e-mail bericht.

0493 491 634 06 536 132 31 info@vanhornetuin.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×