Landelijke tuin Sterksel

Een bijzonder tuindeel in een groter geheel ontworpen en gerealiseerd.

Onze werkzaamheden in het kort:

  • Ontwerp en advisering

  • Beplantingsplan samengesteld

  • Tuin beplant en ingericht

Er was eens… een bosachtige situatie met grote eiken, berken en grove beplanting die niet meer aan de huidige wensen van de eigenaren voldeed. Na wat gesprekken is er een nieuw concept opgesteld waarin de bestaande paden, terras, oprit en parkeerplaatsen geheel op de schop gaan. Ook alle aanwezige beplanting, hagen en bossage worden verwijderd. Dit alles wordt in een ‘nieuw jasje’ gestoken.

De hoogte niveaus zijn opgevangen door middel van de aanleg van natuurstenen stapelmuurtjes. Deze muurtjes bestaan uit schisten. Een soort leistenen die zowel los gestapeld als gemetseld kunnen worden. Hier is gekozen voor de laatste optie. Een vakwerk om hier een mooie rechte grondkering van te maken!

Diverse grote zwerfkeien trekken de aandacht! Door een natuurlijk pad van boomschors tussen de beplanting te creëren en tevens te verbinden met de keien ontstaat een indrukwekkend geheel. De pergola-constructie is gemaakt van rondhout dat mooi past in deze omgeving. Wilde wingerd en druiven zullen deze pergola verfraaien.

De beplanting die is toegepast bestaat uit vele soorten vaste planten en siergrassen. Diverse solitair planten zoals: Fothergilla, Jeneverbes, Cornus, Mammoetboom, Fargesia en Albizia vormen de structuur in deze beplanting. Twee bestaande walnoten zijn gehandhaafd in dit plan. Een beukenhaag sluit dit tuingedeelte af.

Een gezellig terrasgedeelte rondom de grote walnoot zorgt voor een plek waar je lekker kunt vertoeven en genieten! Een bijdrage aan het tuingeluk!

Neem contact op

Neem contact met mij op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met mij op of stuur mij een e-mail bericht.

0493 491 634 06 536 132 31 info@vanhornetuin.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×