Een ‘vakantie-gevoel’ tuin!

Een gezellige, vrolijke en zomerse tuin met wat Aziatische invloeden!

Onze werkzaamheden in het kort:

  • Ontwerp en advisering

  • Terras en verhoogde bakken aangelegd

  • Tuinafscheiding met poort vernieuwd

Voor een tuin in Eindhoven hebben we een nieuw ontwerp bedacht hetgeen beter aansluit bij de beleving en behoefte van de bewoner. De oude situatie bestond uit veel tegels, beplanting die te veel ruimte innam en verhoogde plantbakken die nodig aan vervanging toe waren. De wensen van de bewoner waren: een nieuw terras bij de woning, een nieuwe erfafscheiding, verhoogde plantenbakken en een vakantie gevoel. Aziatische tinten, de kleur wit en zonlicht zijn belangrijk in de beleving van de tuin.

Terras

Voor het terras is gekozen voor keramische tegels van 120x30x2cm. De bestaande betontegels van 60x60cm zijn gedeeltelijk hergebruikt in een nieuw legpatroon.

Erfafscheiding

Voor een nieuwe erfafscheiding is gekozen voor een schutting van gewolmaniseerde Rabat delen. Deze vormen één strak, doorlopend geheel. Ook de poort is op die manier verwerkt.

Verhoogde plantvakken

Eens een keer geen zwart of antraciet, maar juist WIT! In eerste instantie dacht ik: een bijzondere keuze, maar nu het klaar is, ziet het er prachtig uit. Het zorgt voor een zomerse en frisse uitstraling. Er is gekozen voor Noors-witte beton splitblokken van 9x9cm.

Pergola

Om in de sfeer te blijven zijn er enkele pergola segmenten geplaatst van rondhout, in dit geval geschild kastanje hout. Hier groeien klimplanten tegenaan en kan er mogelijk een hangmat bevestigd worden. Tevens zorgen deze segmenten voor dieptewerking in de tuin én camoufleren ze het zicht op achtergelegen woningen. Omdat het een smalle en langgerekte tuin is en er zoveel mogelijk zonlicht gewenst is, was het lastig om met bomen te werken. Zodoende zijn de pergola’s een uitstekende oplossing!

Het afstijlen en finetunen van de tuin vindt de bewoner zelf leuk om te doen. Zo kan ze er haar eigen ’touch’ aan geven! Al met al een hele leuke tuin geworden!

 

Neem contact op

Neem contact met mij op

Heb je vragen of wil je graag een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact met mij op of stuur mij een e-mail bericht.

0493 491 634 06 536 132 31 info@vanhornetuin.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×